Her kan du finde anbefalinger til nogle af de bedste lydbøger og lydbogsserier du kan høre lige nu i diverse lydbog apps.

#1 Afdeling Q af Jussi Adler Olsen

Afdeling Q er en bogserie hvor nogle af Jussi Adler Olsen bøgerne er filmatiseret. Der er indtil videre skrevet 8 bøger i denne serie og måske der kommer flere i fremtiden. Vi kommer ikke udenom at det er en af de mest spændende krimi bogserier der er lavet i nyere tid i Danmark, og så er den også oversat og udgivet på mange andre sprog.

Man følger Carl Mørck og hans kriminalsager i en afdeling der undersøger gamle sager. Bøgerne finder sted når han støder på gamle sager der har relevans helt op i nutiden og ham og hans lille team må opklare sagen.

#2 En mand der hedder Ove af

En mand der hedder Ove er også en bog der er blevet filmatiseret. Det er ikke en krimi, men en fantastisk fortælling der fungerer godt på både bog og film. Har du ikke læst den, så bår du gøre det også selvom du har set filmen.

En mand der hedder Ove handler om en mand der har mistet sin kone der var en glad og livlig person, men efterfølgende er han gået hen og blevet bitter. Da han får nye naboer begynder han dog at få et nogle nye indtryk.

#3 Millennium trilogien af Stieg Larsson

Her er endnu en bogserie der også er blevet filmatiseret. Den er efterhånden af ældre dato, men ligesom bogserie som Ringenes Herre og Harry Potter holder denne fortælling bare.

I serien følger man Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist der hjælpe hinanden med at dykke ned i gamle sager og til tider havne i unoder.

#4 Dage med mildhed, modgang og mirakler

I denne bog af Hella Joof får man en masse opløftende sider og sjove perspektiver på livet. Den er sjov at læse for de fleste og så er den opdelt i 365 kapitler – en til hver dag i året. Det betyder også at du ikke behøver læse meget mere end 1-2 sider om dagen, hvis du ikke har lyst.

#5 Ilka Jensen-serien af Sara Blædel

Sara Blædel er en de helt store danske forfattere og denne trilogi af hende om Ilka Jensen er blandt hendes mest kendte bøger.

Den handler om Ilka hvis far går bort og hun må derfor tage til USA da hun finder ud af at hun er nævnt i hans testamente. Hun har ikke haft noget med ham at gøre i 33 år efter han forlod hende og moren, men nu lære hun en masse om ham og ender med at arve ting hun ikke kan komme ud af.

De andre 15 gode lydbøger

 1. Vinterland
 2. Ravn-serien
 3. Papmaché-reglen
 4. Krokodillevogteren
 5. Dune-bøgerne
 6. Harry Potter
 7. Ringenes Herre
 8. En Gylden Korkprop
 9. Se mor, jeg danser
 10. Rødder
 11. Game of Thrones
 12. Døden i Venedig
 13. Mosekongen
 14. Uglens Øje
 15. Harry Hole-serien

Du kan høre alle disse lydbøger i en app til lydbøger. Du kan finde de bedste apps til lydbøger på lydbog-app.dk.