B & O var engang kendt for at fremstille nogle helt fantastiske produkter, hvis lyd overspillede alle andre. Tag f.eks. deres pladespillere fra 1970’erne. Denne har til den dag i dag stadig en stor portion fans, herunder virksomheder der faktisk stadig får produceret udskiftningspatroner (“nåle”) til dem. Det er på alle måder imponerende.

Men hvad er årsagen så til, at de i dag har svært ved at konkurrere? B & O har helt sikkert den tekniske kunnen til at fremstille kvalitets-produkter og mange vil da også påstå at deres B&O høretelefoner i BeoPlay serie faktisk er alle pengene værd. Deres lydsystemer, af varierede prisklasser, er at finde i mange “hi-end” “audioophile” personers hjem. Det er måske i denne kategori, hvor Bang & Olufsen faktisk formår at bevare sin eksklusivitet og kvalitet.

Men kan man sige det samme om BeoPlay serien? Det kan på mange måder besvares med ordet “trofast”. Graden af trofast svinger betydeligt, hvad angår elektronik. Konkurrencen er høj og antallet af nye aktører hvert år må være skræmmende for enhver. Aktører der tilbyder samme type ”produkt” som B&O forsøger at sælge.

Bang & Olufsens ene-dominans på eksklusivitet er derfor fordums tid og mange er af mening, at virksomhedens største problem faktisk er deres prisfastsættelsesmetoder, der bør justeres til nutidens marked.

Der er ingen tvivl om, at B&O befinder sig i Premium Life style markedet. De målretter sig mod de højtindkomne, ikke-entusiaster, der bare vil have god lyd hjemme med minimal usikkerhed, beslutninger og kompleksitet. Personer der elsker den eksklusive udtryk som B&O helt klart bringer i alle deres produkter, herunder også deres BeoPlay serie.

En velinformeret entusiast, kan uden tvivl få meget bedre lyd for færre penge. Hvis Bang & Olufsen gerne vil nå de prisbevidste entusiaster, så har de potentielt kun en mulighed – sænke prisen på deres høretelefoner.

Alt dette tager dog intet fra dem og deres lydsystemer og hovedtelefoner er bestemt af en så høj kvalitet, at jeg til enhver tid gerne vil eje et stykke B&O teknologi. Ikke alle deres produkter vægtes dog lige højt og af den årsag, får i nu er min absolutte top 20 Bang & Olufsen produkter:

Rangerede produkter

1: BEOPLAY H9I

2: Beoplay H4 Wireless Headphones

3: Beoplay H8 Wireless On-Ear

4: BEOPLAY A2 ACTIVE

5: Beoplay Form 2i On-Ear

6: Beoplay H3

7: Beoplay H3 ANC In-Ear

8: Beoplay H9 Wireless Over-Ear

9: BEOPLAY P2

10: Beoplay H2 On-Ear 

11: BEOPLAY A9 HARMONIES

12: Beoplay H7 Over-Ear 

13: Beoplay H6 2nd Generation

14: Earset 3i Headphones

15: B&O BEOPLAY E8

16: BEOPLAY A6

17: BEOPLAY A9 MKII

18: BEOPLAY S8 MRKII

19: BEOLIT 17

20: BEOPLAY H6 RAPHA