Er du en af de mange danskere der rastløst går og mangler et eller andet at foretage sig i disse tider? Hvis du er, så kan du finde din indre gør-det-selv frem, og glæde dig over at sådan en situation faktisk kan udnyttes til det positive. Du har nemlig muligheden for at få realiseret mange af de projekter, som du måske ikke har haft tid til at få startet på i en ellers travl hverdag.

Med en høvlebænk kan dit nye projekt tage afsæt

De fleste gør-det-selv projekter er omfattet af at arbejde med træ. Træ er let at arbejde med og man kan tilmed udtrykke sig ganske kreativt. Men før man kan begynde sit projekt, så er det utrolig vigtigt at have det helt rette udstyr, og her er en høvlebænk ganske enkelt helt uundværlig.

Høvlebænken fungerer som en stand således man kan arbejde i en god højde med f.eks. et møbel. Man kan med andre ord kalde høvlebænken et arbejdsbord hvor selve projektet udformes. Det er en fordel at have en høvlebænk fordi det man arbejder med kan spændes fast, og på den måde glider det ikke væk fra arbejdsplatformen. Af den årsag øges sikkerheden også for sig selv idet høvlebænken mindsker muligheden for arbejdsskader. 

En anden fordel er at høvlebænken er udstyret med en række huller, hvori det er muligt at have sit værktøj. På den måde vil hammer, søm og vinkelmåler være lige ved hånden hele tiden, hvilket giver et overskueligt overblik over de mange elementer der skal til for at lave et projekt i verdensklasse. Her kan du se et bredt udvalg af høvlebænke.

Lad dit projekt tage form med en god båndpudser

Når dit projekt er begyndt at tage form, så har det naturligvis fortjent den sidste hånd på værket. Med en båndpudser har du mulighed for at slibe dit nye træprojekt, lave mønstre og finpudse det, således det er fuldstændig klar til brug. 

En anden fordel ved båndpudseren er at den også kan bruges til at vedligeholde dit nye træprojekt. Om det er en trælænestol eller blot nye træbrædder til køkkengulvet, så kan en båndpudser friske træet op, hvis du føler at lænestolen er begyndt at falme en smule, eller hvis der er sivet rødvinspletter ned i trægulvet.

Med en båndpudser giver du altså dit nye træprodukt den sidste finish, og med årene vil du kunne opretholde en optimal vedligeholdelse af det. Find din nye båndpudser her.

Hvilket materiale bør bruges?

Inden du går i gang med dit træprojekt, så er det vigtigt at gøre sit forarbejde. Det er nemlig ikke ligegyldig hvilken træsort du vælger at benytte. Der er f.eks. nogle træsorter som er meget fleksible, hvorfor netop disse især egner sig til at lave møbler af. Andre er mere robuste, hvilket f.eks. gør dem optimale i forhold til at bygge legehuse af.

Blot for at give et konkret eksempel, så er sternbrædder perfekte til at bygge ny gavl af. På det følgende link kan du bl.a. læse mere om og finde priser på sternbrædder.