Ønsker du at gøre mere for en grønnere fremtid? Det er faktisk nemmere end man måske bare lige går og tror, og det handler typisk om at gøre noget ved sine vaner. Læs mere her.  

1. Tag cyklen på arbejde. Du får både motion, du sparer penge og så er det en klimavenlig transportmetode. 

2. Køb økologiske fødevarer så vidt muligt. 

3. Anskaf dig et stof shopping net. Du sparer både penge på plastikposerne som du skal købe, og samtidigt er du med til at reducere dit plastforbrug. 

3. Genbrug materialer – uddan dig selv mere i, hvad du kan genanvende og til hvad.  

4. Køb brugte ting og sager. Du kan spare mange penge på eksempelvis elektronik, møbler, modetøj og meget mere. Ofte kan man finde lige det man søger, til en brøkdel af hvad det vil koste fra nyt. Tjek gerne on line markedspladser.  

5. Spar på elektriciteten. Husk at slukke for lyset når du forlader et rum/boligen. Skift gerne til el-spare-pærer og tænk over det generelle forbrug. Læs op på flere gode råd online. 

6. Spar på varmen. Tænk over varmeforbruget generelt. Hvordan boligen bør opvarmes, kan du også finde gode tips til online.  

7. Tænk over vandforbruget.  

8. Tjek om boligen kan gøres mere klimavenlig. Både i forhold til vand, varme og elektricitet eksempelvis. Der ligger masser af gode tips til f.eks. til en mere klimavenlig bolig på nettet.  

Invester i en grønnere fremtid 

Hvis du eksempelvis skal have gjort boligen mere klimavenlig, så kan det godt koste lidt alt efter, hvad der skal laves. Måske er det relevant at overveje om et lån er en nødvendighed? Hvis du går med et lån i tankerne, kan det være en fordel at sammenligne mulighederne først. Du kan læse mere om lån på denne side. Hjemmesiden giver dig mulighed for at få et nemt og enkelt overblik over nogle potentielle muligheder, som findes inden for lån. Tjek hjemmesiden ud, hvis du mener det har relevans for dig.  

Fælles ansvar 

Det er alle menneskers ansvar at gøre sit for at leve mere klimavenligt. Der bliver lavet flere og flere positive tiltag i kampen mod en grønnere fremtid, hvilket selvfølgeligt er godt. Men der er stadig meget som kan og bør gøres. For at gå endnu mere i dybden med, hvad ud kan gøre i forhold til at leve mere klimavigtigt så får du her endnu et par gode tips: 

1. Køb emballagefrie produkter. Indenfor skønhed, findes der efterhånden en del varianter. Eksempelvis shampoo og conditioner.  

2. Vær kritisk med dit valg af tøjmærker. Nogle brands går mere op i bæredygtighed end andre. Det er derfor en god idé at sætte sig ind i historien bag og deres værdier og missioner. Indenfor tekstiler, er nogle materiale bare mere klimavenlige end andre.