En god internetadresse er særdeles vigtig, hvis du ønsker at rangere højt i Googles søgeresultater. Det er dog ikke altid lige nemt at afkode hvordan den bygges ordentlig op, således at du opnår størst succes. Dette hjælper vi dig med i nedenstående guide. 

Det er vigtigt først og fremmest at forstå hvad en URL-adresse er forinden man begynder at arbejde med det. URL er på dansk en forkortelse for en enhedsressourcefinder, og anvendes ligesom en IP-adresse, til at identificere din mobil eller computer når du tilgår nettet. En URL-adresse er dog mere systematisk og derved nemmere at huske, hvorfor den fungerer som en stedfortræder for IP-adressen. På minip.dk kan du læse mere og blive klogere på, hvordan du får en god IP-adresse. 

Skab en god opbygning 

En URL-adresse er bygget op ud fra nogle enkelte grundelementer som tilsammen sørger for at levere information til den pågældende browser. Protokollen, domænenavnet og filstien er essentielle for at URL-adressen virker. Øvrige elementer kan tilføjes for at forbedre den yderligere. 

Protokol 

Den første del af URL-adressen består af en protokol som for de fleste hjemmesider enten er Http eller https. Protokollen indikerer hvordan tekst og billeder hentes ned fra webserveren til browseren. I de fleste tilfælde anbefales det at gøre brug af https, da denne type protokol er krypteret og derved skaber størst sikkerhed for brugeren. 

Valg af domæne 

Domænenavnet er efterfulgt at protokollen og definerer hvilken hjemmeside som browseren skal hente. Man opdeler domænet i topdomæne, domænenavn og subdomæne. Subdomænet er dog ikke altid nødvendigt at have med, medmindre man ønsker at opdele hjemmesiden i flere kategorier. 

Find en relevant side sti 

Side-stien angiver hvilken hjemmeside man befinder sig på. Det er derfor altafgørende at man laver en relevant og kortfattet side sti, som hurtigt giver brugeren et indblik i, hvilket indhold de bliver mødt af, når de trykker på linket. En god side-sti med relevante søgeord, er ligeledes nemmere for Google at finde og crawle.  

Øg brugervenligheden med et anker 

Det sidste element som man kan fokusere på, er ankeret. Ankeret fungerer som et bogmærke, og henviser dig til en bestemt side og emne. Dette kan øge brugervenligheden, da brugeren bliver direkte henvist til det konkrete der søges efter.