Holder du af at gøre det selv? Og arbejder du meget med træ til dagligt? Så er en båndsliber et uundværligt værktøj til værkstedet. En båndsliber er super effektiv, hvis du eksempelvis skal have slebet gulv, skab have slebet en bordplade eller blot skal have rettet et par træplader til etc.

Læs med her og få en guide til, hvad du bør være opmærksom på, og hvilke egenskaber du bør gå efter ved køb af en båndsliber.

Sandpapir

Noget der særligt er væsentligt at have styr på, når man skal købe samt benytte en båndsliber, det er hvilket sandpapir, som man skal bruge til sit formål. Der er stor forskel på sandpapirs grovhed, og derfor bør du altid tænke over, hvilket materiale du skal arbejde med, inden du giver dig til at købe din båndsliber og det dertilhørende sandpapir.

Står du og skal slibe maling eller store pletter af en træplade, så er det eksempelvis en god idé at bruge en båndsliber med groft sandpapir. Skal du derimod blot slibe overfladen på en bordplade eller lignende, så bør du gå efter en båndsliber med et lidt finere sandpapir.

I den forbindelse er det dermed også vigtigt at gå efter en båndsliber, hvor du altid nemt og hurtigt kan udskifte sandpapir.

Tænk over håndgreb

En anden egenskab som er væsentlig at gå efter, når man er på udkig efter en båndsliber, det er et godt håndgreb. Det er vigtigt at en båndsliber ligger godt i hånden, da det er grundlæggende for, at du kan benytte maskinen så sikkert og korrekt som muligt.

Er maskinen ikke skridsikker eller eksempelvis for tung, så vil det i mange tilfælde have negativ påvirkning for ens udførelse af slibningen. Det er altså dermed vigtigt at udvælge en håndsliber med et godt håndgreb.

Savsmuldsbeholder

En anden ting som kan være en god idé at gå efter, hvis man er på udkig efter en god båndsliber, det er en savsmuldsbeholder. Når man benytter en båndsliber, så vil man opleve, at der højest sandsynligt vil flyve en del savsmuld rundt i lokalet, imens man bruger den. Dette kan føre til et lidt større rengøringsprojekt efterfølgende, som man hurtigt vil køre træt i.

Derfor kan det være en super god idé at gå efter en båndsliber med en savsmuldsbeholder, da denne vil opfange det meste af savsmuldet undervejs og dermed spare dig for at skulle finde støvsugeren frem hver eneste gang, du har benyttet din båndsliber.

Hastighed

Den fjerde og sidste ting som er en super vigtigt at tjekke op på, inden du investerer i en båndsliber, er, at maskinen besidder en regulerbar hastighedsfunktion. Dette er super nyttigt og en stor fordel, da det giver dig mulighed for at kunne bruge maskinen til flere forskellige opgaver.

Med denne guide og disse fire ting i fokus når du skal ud og investere i en båndsliber, så skal du nok ende med en god og effektiv båndsliber, som du uden tvivl nok skal få stor glæde af.  

God fornøjelse.