Det er vigtigt at pleje sig selv hver dag og at give sin krop og sit sind det som de har brug for. I denne artikel får du nogle gode råd til netop det.

20 råd til din fysiske og mentale pleje

 1. Tag dig god tid om morgenen. Der er ikke noget værre end at stresse afsted og det kan kun lede til en dårlig start på dagen.
 2. Anskaf et sminkebord – gerne bare et billigt. På den måde har du et helt særligt område af din bolig, hvor du kan sætte dig ned og gøre dig i stand om morgenen – samt stresse af om aftenen.
 3. Rend rundt i behageligt tøj derhjemme. En lækker morgenkåbe er for eksempel oplagt at rende rundt i en rolig søndag morgen.
 4. Skriv det ned i din kalender når du har brug for et bad. Hvis du lever en meget stresset tilværelse, kan det sagtens være at du slet ikke lægger mærke til det, når det begynder at lugte lidt ud af armhulen.
 5. Alternativt kan du også tage et bad hver morgen. Det er der mange danskere der finder nydelse i.
 6. Sæt tid af til at lægge ansigtsmaske. Dine stakkels porer har brug for ekstra kærlighed af og til.
 7. Dine fødder trænger til et fodbad af og til. De er trods alt på hårdt arbejde hele dagen med at fragte dig fra a til b.
 8. Køb en professionel massage af og til. Det vil din krop med garanti takke dig for.
 9. God motion er den bedste måde at sørge for ens daglige pleje. Det er sundt for både krop og sind.
 10. Få en god sludder og kop kaffe med vennerne af og til.
 11. Hvis du nyder at være lidt kreativ af og til kan du lægge en time eller to af med at lave noget smuk neglekunst på dine hænder eller fødder.
 12. Stop og træk vejret af og til. Hvis du spænder i hele kroppen eller ikke trækker vejret dybt ned i maven, så er det ikke noget under at du går og føler dig stresset for tiden.
 13. Prioriter tid med familien.
 14. Tag ud i naturen og lugt den friske luft. Du kan eventuelt tage cyklen ud i den nærmeste skov eller strand. På den måde får du også lidt motion samtidig.
 15. Prøv at købe økologisk. Det er omdiskuteret hvor meget sundere det egentlig er, men mange danskere føler sig tryggere ved at købe økologisk mad.
 16. Tag til lægen hvis du mærker kvaler i kroppen. Din krop skulle gerne holde i så lang tid som muligt og du må derfor også tage den seriøs, hvis den begynder at brokke sig.
 17. Overvej at gå til yoga eller meditation.
 18. Få styr på økonomien. Rod i økonomien er en af de største grunde til at danskere føler sig stresset.
 19. Brug en god bodylotion efter du har været i bad
 20. Nyd livet – lettere sagt end gjort men det er trods alt det, som det hele handler om.