Hvis du bor på få kvadratmeter, så kender du uden tvivl til alle frustrationerne om at få det indrettet helt rigtigt, så det ikke ser for tætpakket ud. Når du bor småt, så handler det om at udnytte alle kvadratmeter bedst muligt. Du får her 20 tips til, hvordan du indretter dit lille hjem mest optimalt.

Nr. 1 – Vælg et rundt spisebord

Et rundt spisebord er et perfekt valg til små rum. Det runde bord har ingen hjørner, og optager derfor ikke unødvendig plads som de firkantede spiseborde gør.

Hvis du har brug for vejledning omkring størrelse, kan du læse en guide til størrelsen på dit runde spisebord her.

Nr. 2 – Indret lyst

Vælg lyse farver til væggen, og brug generelt lyset til at skabe mere luft i rummet. Mørke farver får tit et rum til at virke mindre, så undgå disse nuancer i for store omfang.

Nr. 3 – Udnyt væggene

Når du bor småt, så betyder det også, at gulvpladsen hurtigt bliver fuldt op. Udnyt væggene og hæng en masse hylder op – så får du mere opbevaringsplads, uden at det føles for trangt.

Nr. 4 – Multifunktionelle møbler

Vælg møbler, der har flere funktioner i én. Vælg for eksempel en seng med skuffer under, så du får opbevaringsplads integreret i din seng.

Nr. 5 – Sørg for at rydde op

Der er ikke mange ting, der kan få et rum til at virke småt end rod. Når du bor småt, så bliver du desværre også nødt til at rydde lidt oftere op, da rodet bare får rummet til at virke mindre, end det faktisk er.

Nr. 6 – Vælg kun det mest nødvendige

Alle kvadratmeter tæller, når man bor småt. Så sørg for at prioritere kun at have de ting og møbler, som du rent faktisk har brug for.

Nr. 7 – Vælg foldbare løsninger

Det er genialt og pladssparende at vælge møbler, der kan foldes sammen. På den måde så fylder de kun, når de er foldet ud.

Nr. 8 – Spejle skaber mere plads

Hvis du vælger at have et spejl hængende på en af væggene, så giver det illusionen om, at rummet er større på grund af genspejlingen.

Nr. 9 – Lys rummet op

Som sagt skaber naturligt lys en følelse af, at rummet er større end det egentlig er. Den samme effekt kan lamper også have, hvis de placeres rigtigt i rummet.

Nr. 10 – Enkelt er godt

Indret rummet enkelt, og sørg for, at der er fin plads til at komme rundt om møblerne.

Nr. 11 – Udnyt pladsen under sofaen

Hvis du har en sofa, så kan du lige så godt udnytte pladsen under ved hjælp af kasser under. Så kan du nemt gemme de ting væk, som du ikke lige bruger på daglig basis.

Nr. 12 – Hold den samme indretning stil

For at rummet ikke skal føles rodet og uoverskueligt, så hold den samme indretningsstil hele vejen igennem – dette gør, at helheden bliver rolig at se på.

Nr. 13 – Højt til loftet?

Hvis du har højt til loftet, så er det en oplagt mulighed at løfte sengen så højt op, at du kan placere et skrivebord under. Så har du lige pludselig soveplads og kontor på et og samme sted.

Nr. 14 – Brug for forandring?

Hvis du er typen, der hurtigt bliver træt af din indretning, så kan det være svært at bo småt. Du kan ikke på samme måde skifte ud, da der er begrænset plads. Men for at tage lidt af trangen, så kan du vælge at skifte dit pudebetræk ofte. Så kan du hurtigt, nemt og billigt skabe et nyt udtryk i rummet ved hjælp af dine puder.

Nr. 15 – Brug reoler eller gardiner til at opdele rummet

Hvis du kun har ét værelse at gøre godt med, så kan du bruge reoler eller gardiner til at opdele rummet med – på den måde så kommer det til at føles, at du har flere værelser.

Nr. 16 – Lav møbler på mål

Hvis du, eller en du kender, er gode med hænderne, så er det oplagt at lave møbler, der passer ned til den mindste centimeter.

Nr. 17 – Hold det luftigt

Selvom det handler om at udnytte pladsen, så handler det lige så meget om at skabe luft i rummet, så det ikke bliver overfyldt. Undgå at sætte ting helt ind i hjørnerne, så kommer rummet ikke til at se for klemt ud.

Nr. 18 – Vælg lukket opbevaring

Hvis du gerne vil undgå et rodet look, så vælg opbevaringsplads med lukket løsninger. På den måde så bliver rodet gemt væk.

Nr. 19 – Vælg store møbler

Der er mange, der tror, at de skal vælge små møbler, når de bor småt. Dette er ikke sandt, da store møbler faktisk får rummet til at synes større, end det er.

Nr. 20 – Hæng tøjet op

Hvis du ikke har meget skabsplads, så er en mulighed at hænge dit tøj op på et tøjstativ, som hænger på væggen. På den måde så får du et sted at opbevare dit tøj, uden at det tager plads på gulvet.