90’erne var et farverigt årti, hvor elektronisk legetøj, leopardprint og store filmhits så dagens lys. Her finder du 20 ting, som vi savner fra 90’erne.

Måske husker du CD-rækken Absolute Music, hvor de største hits fra Danmark og udlandet blev udgivet på jævnlig basis? Så husker du helt sikkert også walkmanden, som var forgængeren til MP3-afspilleren. Hvis ikke du havde en walkman, så har du helt sikkert haft en kasse fyldt med din yndlingsmusik på kassettebånd med far for en ægte gang båndsalat.

Også de virtuelle kæledyr forklædt i en farverig plastikdims, du kunne spænde fast på skoletasken, tog 90’erne med storm – Alle havde en Tamagotchi! Og hvad var frikvarteret eller strandturen uden en boomblaster, der kunne fyre op for Spice Girls, Westlife eller en anden pop-gruppe? Det er også en af de ting, vi savner fra 90’erne.

Alle med en sød tand husker med sikkerhed også Pop Rocks, og her mener vi ikke musikgenren pop. Vi taler derimod om de farverige stykker slik, der lavede små eksplosioner i munden. Også slikkepindene, der kunne sættes om fingeren som en ring, var en ægte 90’er dille. Slikfløjterne, altså slikkepindene med en fløjte på pinden, er heller ej at forglemme.

Et farverigt modebillede

Kulørte knæstrømper, plateausko og leopardprint eller camouflagemønster er fire ting, der var helt uundgåelige at støde på i det danske modebillede i 90’erne. Siden har nogle af tingene endda gjort sig et comeback og de er stadig at finde på hylderne i mange butikker i dag. Veninde-halskæderne med et hjerte, der med ungdommelig følsomhed brækker itu, hører også 90’erne til. Falske tatoveringer var også et sikkert hit, især hvis de kom ud af en tyggegummipakke, inden de blev presset på huden med en fugtig karklud. Det var heller ikke ægte 90’er, hvis ikke der var enten en diskolampe eller en lavalampe på børneværelset.

Ikke kun tøjet var farverigt. De små plastikfigurer kaldet Gogos var også populære.

Nokia og snake

I 90’erne rendte alle og enhver ikke rundt med en mobiltelefon limet fast i håndfladen, men hvis man alligevel havde fået fingrene i en Nokia, var der stor chance for, at der blev spillet Snake på livet løs. Det er to ting, der i hvert fald er savnet. Hvis vi bliver i elektronikkens verden, undrer du dig måske også over, hvor disketten blev af? Eller måske havde du også en Furby, der snaksageligt sad på hylden og med store øjne fulgte med i din hverdag. Også Nintendos vidunder, Gameboy, var en stor 90’er ting. Den kom både i sort-hvid og sidenhen med farveskærm.

Med et spring væk fra det elektroniske legetøj, var noget så gammeldags som en yo-yo også umådeligt populær og der blev lavet tricks fra morgen til aften.

Der er med garanti en hel del mere nostalgi at komme efter, hvis du var barn i 90’erne. Det var trods alt en guldgrube.