En afbudsrejse kan være en rigtig god mulighed for at finde en ferie til billige penge. Der findes afbudsrejser til en lang række af forskellige destinationer, men her får du et bud på 20 fede destinationer til inspiration, hvis du skal kigge efter afbudsrejse.

Hvad er en afbudsrejse?

En afbudsrejse er, modsat hvad mange tror, ikke nødvendigvis en rejse, som har været booket, og som nogen har meldt afbud på. Når afbudsrejser sælges til billige penge, skyldes det snarere oftest, at der er tale om rejser, som rejseselskaberne ikke har nået at sælge inden afrejsedatoen. For at sikre sig at så mange rejser som muligt bliver afsat, sælges rejserne derfor til en billigere pris, når afrejsedatoen nærmer sig. Det betyder dog langt fra, at en afbudsrejse er en dårlig rejse.

20 fede destinationer

Ligesom med en hvilken som helst anden ferie er det selvfølgelig et spørgsmål om smag og behag, når det kommer til fede destinationer for en afbudsrejse. Men her får du alligevel 20 bud på lækre destinationer, som det ofte er muligt at finde afbudsrejser til.

 1. Kreta, Grækenland
 2. Mallorca, Spanien
 3. Bodrum, Tyrkiet
 4. Rhodos, Grækenland
 5. Cypern
 6. Brac, Kroation
 7. Tenerife, Spanien
 8. London, Storbritannien
 9. Gran Canaria, Spanien
 10. Hurghada, Egypten
 11. Kos, Grækenland
 12. Manchester, Storbritannien
 13. Antalya, Tyrkiet
 14. Malta
 15. Madeira, Portugal
 16. Korfu, Albanien
 17. Karpathos, Grækenland
 18. Alanya, Tyrkiet
 19. Makarska Riviera, Kroatien
 20. Prag, Tjekkiet.

Som det fremgår af det ovenstående, er der altså et meget mangeartet udbud af destinationer for afbudsrejser. Uanset hvilken type ferie du er til, kan du med stor sandsynlighed finde en rejse, der stemmer overens med dine ønsker og præferencer. Det kræver blot, at du er lidt fleksibel med rejsetidspunktet. Vil du se flere destinationer for afbudsrejser og måske finde en rejse selv, kan du bruge denne afbudsrejse oversigt.

Det skal du være opmærksom på

Når du vælger en destination for din afbudsrejse, er der flere forskellige ting, du bør være opmærksom på. Dels er det en god idé at affinde dig med, at du måske ikke helt selv kan være herre over, præcis hvor rejsen skal gå hen – i hvert fald ikke, hvis du ikke er fleksibel med afrejsetidspunktet. Men det kan også give anledning til nye oplevelser og til at besøge steder, man ellers ikke ville tænke på at besøge.

Herudover er det en god idé at være bevidst om, at det er nemmest at finde afbudsrejser til destinationer, der generelt er populære rejsemål blandt danskerne. Eksempelvis hører Kreta til blandt de mest populære rejsemål hos danskerne. Det betyder også, at det ofte er relativt nemt at finde afbudsrejser til den græske ø.

Generelt er det temmelig nemt at finde en afbudsrejse til Grækenland, fordi det er et sted, mange danskere rejser hen, og dermed et sted, som rejseselskaberne har mange rejser til. Vil du gerne rejse et sted, som besøges mindre hyppigt, er det måske ikke en afbudsrejse, du skal lede efter.