Basketballspillere er nogle af dygtigste og vildeste atleter i verden, og selv om der er rigtig mange dygtige spillere, så er der alligevel nogle der over en hel karriere formår at skille sig markant ud fra mængden. Hvilket spillere det er, kan du læse i denne liste over de 20 bedste basketballspillere nogensinde, lavet i samarbejde med Altombasketball.dk.

1. Michael Jordan

Michael Jordan anses af langt de fleste som den bedste basketballspiller nogensinde, og hvis ikke det, så nok den vigtigste basketballspiller for spillets udvikling og popularitet. Han vandt seks mesterskaber i NBA og blev et idol verden over.

2. Lebron James

Debatten om den bedste basketballspiller er altid mellem Lebron James og Michael Jordan. LeBron James er stadig en aktiv spiller og når han er færdig siger vi muligvis at han er den bedste spiller nogensinde. For de fleste er dette i hvert fald en klar top 2.

3. Kareem Abdul Jabbar

Kareem Abdul Jabbar er den spiller der har scoret flest point i sin karriere i NBA og han var altdominerende og ikke til at stoppe. Han vandt også flere mesterskaber og må derfor anses som en af de bedste i spillet.

4. Erving “Magic” Johnson

Michael Jordan gjorde muligvis sporten og NBA ligaen til en verdenskendt liga, men uden Magic Johnson er det ikke sikkert det ville have været sket. Han bragte en attitude og underholdning til spillet der ikke var set før. Det satte for alvor sporten på landkortet i USA, hvor han tørnede ud for Los Angeles Lakers.

5. Larry Bird

Magic Johnson og Larry Bird skabte måske en af de bedste rivaliseringer mellem to spillere nogensinde. Det startede allerede før NBA i college-rækkerne hvor de spillede om mesterskabet og det fortsatte ind i NBA. Den rivalisering gjorde NBA til noget unikt og det var i denne periode at ligaen virkelig tog fart. Derudover vandt både Larry Bird og Magic Johnson mesterskaber på skift.

6. Stephen Curry

Steph Curry er langt fra færdig med sin karriere på nuværende tidspunkt, men med hans antal af vundne mesterskaber, samt det at han har ændret spillet fuldstændig, gør at han allerede nu kommer ind på en sjetteplads. Hans tilgang til at skyde bag trepointslinjen har ændret spillet fuldstændig, hvilket betyder at det er svært at komme ind som en spiller der ikke kan skyde udefra.

7. Tim Duncan

Tim Duncan har aldrig været den mest flashy spiller, men han har vundet og så har vundet igen og igen. Han har været solid i begge ender af banen hele sin karriere og må derfor anses som en af de bedste basketballspillere.

8. Kobe Bryant

Kobe Bryant var en vinder og han var clutch. Han kunne score hvor han ville, når han ville og vandt flere mesterskaber med Los Angeles Lakers, som han også spillede for hele sin karriere. På mange måde mindede han om Michael Jordan, bare ikke helt så god.

9. Bill Russell

Bill Russell spillede i en helt anden tid, men på trods af det må man anerkende at han vandt 11 mesterskaber med Boston Celtics hvilket ingen har været i nærheden af siden da.

10. Wilt Chamberlain

Med 2 mesterskaber, den højest scorende NBA kamp nogensinde på 100 point og hans helt vanvittige evne til at levere stats generelt, så er Wilt “The Stilt” bare blandt de bedste spillere nogensinde.

Top 11-20

For ikke at gøre listen for lang og kedelig, er herunder en forkortet udgave af spillerne der ligger nummer 11-20 på listen.

  1. Shaquille O’Neal
  2. Hakeem Olajuwon
  3. Oscar Robertson
  4. Julius Erving
  5. Karl Malone
  6. Jerry West
  7. Kevin Garnett
  8. Elgin Baylor
  9. Moses Malone
  10. Giannis Antetokounmpo

Det var top 10 over de bedste basketballspillere nogensinde. Hvis du vil nyde nogle af de bedste på listen her, som stadig spiller, f.eks. Steph Curry og Lebron James, så kan du her se hvor du kan se NBA i Danmark.